Двама служители на ООН бяха убити в Сомалия

Двама чуждестранни служители на ООН бяха застреляни на летището в град Галкайо, Централна Сомалия, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Телата им все още не са идентифицирани. Стрелецът е бил мъж, облечен в полицейска униформа. Той е задържан.


"Двама души бяха застреляни на летището на слизане от самолет. Причината за нападението не е ясна", заяви източник от сомалийските сили за сигурност.

Двете жертви са били служители на Службата на ООН за контрол на наркотиците и предотвратяване на престъпността. Националността им не се уточнява.

Източник от местните сили за сигурност на летището в Галкайо заяви, че стрелецът носел полицейска униформа и изглеждал умствено неуравновесен. Засега не е ясна и причината за нападението.


Галкайо е разположен на границата между самообявилите се за автономни области Пунтланд и Галмудуг. Сомалия е без действащо правителство и е в състояние на гражданска война от 20 години. Ситуацията е довела до появата на многобройни милиции, ислямистки бунтовници и пиратски групировки, които контролират различни части на страната.

Споделяне

Още от Свят