Двама убити и 13 ранени при стрелба в Торонто

Нападателят е застрелян от полицията, още не е ясно дали е терорист

Снимка Ройтерс

Двама души бяха убити при стрелба в гръцкия квартал на Торонто в неделя вечерта, един от които е стрелецът, съобщи началникът на местната полиция Марк Сондърс, цитиран от Франс прес.

Жертвата на нападателя е млада жена. Пострадалите са откарани в болница, като сред тях е 9-годишно момиче в критично състояние.

Нападателят е открил огън с пистолет около 22.00 часа в неделя в Грийктаун – в района на пресечка на булевардите Данфорт и Лоуган. Очевидци съобщават, че са чули между 10 и 30 изстрела. В района има много популярни ресторанти, кафенета и магазини.

Видеозапис на снощната стрелба, получен от очевидец, показва облечен в черно мъж, който изстрелва три куршума от тротоара към вътрешността на магазин или ресторант. Разследващите издирват и други видеозаписи или снимки.


Канадската полиция все още не уточнява дали стрелбата е свързана с тероризъм, тъй като тази версия се изяснява. Напоследък в Торонто зачестиха случаите на сблъсъци с използване на огнестрелно оръжие, главно между престъпни групировки. През уикенда в града бяха разположени допълнителни полицейски сили.

Генералният ни консул в Торонто Петър Крайчев се е свързал с полицията. Няма данни за пострадали или загинали български граждани. Консулството ни е в контакт с местните власти, следи развитието на ситуацията и е на разположение за оказване на съдействие при необходимост.

Наши сънародници, които желаят на получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на представителството ни: +1 416 892 1738.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят