Двама учредители на АБВ в Пловдив напуснаха със скандал

Снимка: БГНЕС (архив)

Двама от учредителите на АБВ в Пловдив и представители на националното и местното ръководство - доц. д-р Георги Паскалев и Володя Карамитев, обявиха на пресконференция, че подават оставки от партията, а лидерът на местната структура Христо Барутчиев заяви, че ще чака да бъде изключен, съобщи в петък БТА.

Поводът е изявлението на заместник-председателя на партията Румен Петков, според когото новоизбраното ръководство в Пловдив не е легитимно. Според напускащите, раздорът е започнал, когато бившият вътрешен министър се е обявил срещу преференциалния вот на парламентарни избори.

Целта, според Паскалев, е била ген. Валентин Петров - водач в листата на формацията за областта и втори за града, на всяка цена да влезе в парламента.

"В АБВ има застой, морален дефицит, няма хигиена в отношенията на хората”, коментира Паскалев. Според Барутчиев, Румен Петков е извършил грубо вмешателство при вземането на решение на Контролния съвет, като по думите му "им внуши, че трябва да бъдем назидателно изключени от партията".

Той и съмишлениците му са на мнение, че до лидера на партията Георги Първанов не достига истинската информация, тъй като се подменя тенденциозно "от групата на Румен Петков и Валентин Петров, чиято цел е те да определят кандидата за кмет на Пловдив".

"Решението на Контролния съвет на партията е ясно и точно, че градската конференция е нелегитимна, тъй като не са представени учредителни протоколи на клубовете”, коментира ген. Петров.

Според него 90 на сто от изявленията на съпартийците му са лъжа и оставките им са депозирани преди няколко месеца.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?