Двама варненци са арестувани на яхта с 11 тона хашиш

Двама варненци са арестувани на яхта с 11 тона хашиш

Италианската полиция арестува двама българи, които са били на 19-метрова яхта, натъпкана с 11 тона хашиш. Яхтата е плавала под холандски флаг и била задържана край бреговете на Сицилия.

Задържаните са Иван Бориславов и Никола Георгиев от Варна и в момента те са в затвора в италианския град Рагуза, предаде БНР. Единият от тях е имал капитански права.

Плавателният съд е бил арестуван в международни води в нощта на 26 срещу 27 ноември. Акцията е проведена след подаден сигнал от испанските власти. Срещу яхтата са били изпратени полицейски хеликоптер и катер на бреговата охрана, които са я ескортирали до пристанище Поцало в Сицилия. Там при претърсването е бил намерен хашишът.

По непотвърдена информация наркотиците са били натоварени от Мароко и е трябвало да бъдат доставени в Либия, съобщава италианският вестник "Република", цитиран от БТА.

Арестуваните българи са на 40 и 42 години. Не са криминално проявени. Преди време единият от задържаните е бил регистриран от полицията у нас за шофиране след употреба на алкохол.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?