Двама загинаха на току-що ремонтираното Цариградско шосе

Двама мъже са загинали натоку-що ремонтирания участък на столичния булевард "Цариградско шосе" в 5.30 часа в неделя, съобщиха от КАТ.

24-годишен шофьор на фиат „Регата” се е забил с над 100 километра в час в камион на „Пътни съоръжения” с включена светлинна сигнализация, който събирал маркировката от платното, след като в събота приключи ремонтът му.

От удара на място е загинал водачът на леката кола и пътникът до него – на 25 години. Две жени – на 24 и 36 години – са настанени в много тежко състояние с опасност за живота в Окръжна болница и в „Пирогов”.  Ранен е и служител от общинската фирма, на когото е оказана помощ в ИСУЛ.

Работниците е трябвало да съберат над 100 знака, поставени за временна организация на движението в участъка от Орлов мост до бул. "П.К. Яворов", уточни заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов. Той допълни, че тяхната дейност е трябвало да приключи в 6.00 часа, когато движението по булеварда се възстановява. Според Стоилов колата се е движела с над

100 км в час по напълно пусто платно и е било невъзможно шофьорът да не е забелязал камиона на "Пътни съоръжения", който се е движел плътно в дясното платно с около 10 км в час.

Споделяне

Още от България