Двама загинаха при нова експлозия в Южна Русия

Двама души бяха убити при втора експлозия за два дни във Владикавказ, столицата на Северна Осетия, съобщи представител на министерството на извънредните ситуации, предадоха световните агенции.

Говорител на министерството каза, че експлозията е станала малко след 10 ч. сутринта в апартамент в града, който се намира на около 100 км западно от размирната Чеченска република, където от 1999 г. се водят бойни действия между бунтовници сепаратисти и руските войски.

Взривът е причинен от граната, каза говорителят, опровергавайки първоначалната информация за самоделно взривно устройство.

Във вторник кола-бомба избухна в центъра на Владикавказ при преминаването на военен камион. При взрива загинаха двама души, единият военнослужещ от вътрешните войски, а шестима бяха ранени. Полицията смята, че става дума за терористично нападение, но не изключва възможността причината да е експлозия на газовия резервоар на въпросния автомобил.

През март 1999 г. бомба уби 55 души на централния пазар във Владикавказ и рани 168. Четирима мъже бяха осъдени на доживотен затвор за атентата.

Смята се, че същата група е извършила още две бомбени нападения през май и юни същата година.

Споделяне

Още от Свят