Двама загинаха във верижна катастрофа в Сърбия, 40 коли се сблъскаха в Румъния

Зимното време стана причина за няколко верижни катастрофи в Сърбия и Румъния в неделя, съобщават световните агенции. Двама души загинаха и десетки бяха ранени днес при две верижни катастрофи с 36 коли на сръбска магистрала, съобщиха сръбските власти, цитирани от ДПА. Някои от ранените са откарани в болници в градовете Рума и Белград в тежко състояние.

Инцидентите са станали на 35 километра западно от Белград, на пътя Е-70, свързващ Загреб и сръбската столица, който е и един от основните маршрути от Западна за Югоизточна Европа и Турция.

В района на сблъсъците е имало гъста мъгла. Катастрофите са станали малко, след като шофьорите на колите са преминали през хърватско-сръбската граница, където някои от тях са чакали по десет часа през нощта.

В същото време около 40 коли участваха във врижна катастрофа в румънския окръг Алба, в централната част на страната. Инцидентът се е случил на участък от магистрала А1, който беше открит само преди три дни, съобщава електронното издание на вестник "Ромъния либера", цитирано от БТА.

Четирима души са били транспортирани в болница заради получените наранявания, като един от тях е в тежко състояние, а останалите са с фрактури. Според полицаите причината за катастрофата е фактът, че шофьорите не са съобразили скоростта с хлъзгавото платно и не са спазвали съответната дистанция.

Споделяне

Още от Свят

Къде му е мястото на Бойко Борисов?