Двама загинали и петима ранени в две верижни катастрофи на магистрала "Тракия"

Още петима души пострадаха при тежък сблъсък между бус джип край село Арчар

Снимка: бТВ

Две тежки верижни катастрофи са станали на автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив в понеделник, съобщават от МВР. Единият инцидент се е случил в посока Бургас, а другият - в посока София, в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войдиново.

Според информацията на вътрешното министерство при двата инцидента са загинали двама души, а петима са били ранени. Осем коли, пътуващи за Бургас, са се ударили една след друга. От другата страна, в посока София, е станала катастрофа между 13 автомобила, при която четирима са пострадали.

Впоследствие стана ясно, че едната жертва е шефът на Института по розата и етеричномаслените култури в Казанлък Лилия Кръстева, която е пътувала в "Мерцедес", който е сред най-пострадалите в катастрофата автомобили.

Втората жертва е 44-годишен военен, който е пътувал към Бургас. Той е карал с твърде висока скорост, за да спре навреме. Когато шофьорът на ТИР-а вижда катастрофата на "Мерцедеса" и буса и спира, "Реното" буквално се врязва под тежкотоварния автомобил, съобщава БГНЕС.

Други петима души пострадаха при сблъсък между микробус и джип край село Арчар, Видинско. В най-тежко състояние е 16-годишно момиче, което е с черепно-мозъчна травма. Някои от ранените са работници на бензиностанция, които са се връщали от работа с микробуса.

Споделяне

Още от България