Двама заплашиха с бомба US-посолството, за да не връщат взети уж за визи пари

Двама души са задържани, след като отправиха заплаха за поставена бомба в американското посолство в София, съобщиха от МВР. Полицията е арестувала 38-годишна жена и 32-годишен мъж, заплашили с бомба посолството.  

По-късно двамата си признали, че са измислили фалшивата заплаха, защото се надявали посолството да бъде затворено и с това да се оправдаят, че не могат да върнат пари, взети предварително уж за визи от жители на Благоевград.

Случката е станала на 24 януари. Около 13,30 часа анонимен женски глас се обадил в посолството и предупредил за поставена бомба. След подадения сигнал в СДВР столичните антимафиоти са установили, че обаждането е извършено от уличен телефон на бул. “Черни връх” в близост до сградата на посолството.

По-късно е арестувана извършителката - 38-годишна жена от Благоевград, регистрирана за измами. Заловен е и съучастникът ѝ – 32-годишен мъж от София, криминално проявен.

В хода на разследването е намерена и фонокартата, с която е извършено анонимното обаждане.

При разпита жената е признала, че е отправила заплахата, за да не връща пари, които взела от жители на Благоевград с обещанието да им осигури издаването на американски визи. Тя разчитала посолството да бъде затворено и по този начин тя да има оправдание пред кандидатите за пътуване. Срещу нея се води вече дознание в Благоевград за обещание за издаване на канадски визи.  

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?