Двама застреляни в кафене в Базел, атаката не е свързана с тероризма

Убитите са албанци, стрелците - "с вид на източноевропейци"

Двама застреляни в кафене в Базел, атаката не е свързана с тероризма

Двама души са убити в четвъртък вечерта при стрелба в кафене в центъра на швейцарския град Базел (в Северозападната немскоезична част на страната), съобщи местната полиция.

Двама мъже влезли в кафенето и открили огън по посетителите. Двама от тях издъхнали на място, а трети е в болница със сериозни наранявания. Престъпниците успели да избягат и полицията ги издирва.

Действията на стрелците не са свързани с тероризма, съобщи прокуратурата прокуратурата в швейцарския град, цитирана от Франс прес.

Според първоначалните данни двама албанци - на 28 и на 39 години, са застреляни, а трети албанец на 24 години е ранен от двама мъже "с вид на източноевропейци", които избягали.

Сценарият наподобява разчистване на сметки, защото нападателите не са взели на прицел никого от другите посетители.

Следствието издирва "двама мъже на възраст от 30 до 40 години, чернокоси и според различни свидетели с вид на източноевропейци".

Според сведенията, с които разполагат разследващите, двамата мъже са излезли от кафенето и са се насочили към железопътната гара.

Мeстни жители споделили пред регионалния в. "Базлер цайтунг", че кафето "няма лоша репутация", след като сменило своя собственик преди години, но дотогава било "свързано със света на дрогата".

Споделяне

Още от Европа