Двамата осъдени за убийството на Мартин Борилски най-накрая се предадоха

Двамата осъдени за убийството на студента Мартин Борилски – Георги Желязков и и Стоян Стоичков се предадоха след 10-дневно издирване от полицията. В понеделник двамата са се предали в областното звено във Варна на "Съдебна охрана“, съобщиха от окръжния съд в града.

Георги Желязков и Стоян Стоичков вече се намират във варненския затвор, където ще изтърпят наложените им мерки за неотклонение “задържане под стража".

Желязков и Стоичков получиха общо 36 години затвор от Великотърновския апелативен съд на 4 февруари. Те не присъстваха в залата, когато бяха прочетени присъдите.

Адвокатите им твърдяха, че двамата липсват от съдебната зала, тъй като са закъсали с автомобила си по пътя. След обявяване на решението на съда техните мерки за неотклонение бяха изменени в "задържане под стража", а Желязков и Стоичков бяха обявени за общодържавно издирване.

Съдебният казус за убийството на Мартин Борилски продължи почти десет години.

24-годишният Мартин Борилски, студент в Сорбоната, бе убит в Париж на 17 юли 2000 г.

Трупът му беше намерен от френски пожарникари в квартирата му на ул. "Льо Курб". Тялото му беше завързано с пуловер, а черепът му - счупен с гира. При аутопсията бяха открити 93 прободни рани.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?