Две българки без билет пребили автобусен контрольор в Италия

Две български гражданки нанесоха побой на контрольор от компанията за регионален пътнически автотранспорт "Котрал" в областта Лацио, съобщиха днес местни медии, цитирани в кореспонденция на БТА.

Контрольорът санкционирал българките, майка и дъщеря, които пътували без билет в автобус по линията Валентано-Витербо. Практиката в Италия е да се изисква документ за самоличност и да се съставя акт на нарушителя, тъй като контролиращите служители нямат право да събират парични глоби.

Пътничките слезли на следващата спирка и моментално се прехвърлили на друг автобус, без да се снабдят с билети. Контрольорът ги последвал, за да им напомни, че не могат да продължат да пътуват гратис.

Според показанията на свидетели, двете българки избухнали и започнали да плюят контрольора, след което се нахвърлили върху него и му нанесли удари. Медицинският преглед установил, че ще му бъдат необходими седем дни, за да се възстанови от побоя.

Наложило се и нарушителките да бъдат откарани с линейка, защото започнали сами да си драскат лицата, за да инсценират нападение и да се обявят за жертви, се посочва в информациите, които се позовават на изявление на лидер на най-големия синдикат в бранша.

Липсват подробности за самоличността на българките и предприетите срещу тях мерки.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?