Две бомби избухнаха пред хотел в Египет

Две бомби избухнаха пред хотел в Египет

Четирима египетски полицаи убити при взрив на кола бомба пред хотел в Синай

Най-малко четирима полицаи бяха убити, а 12 души са ранени при избухването на кола бомба на Синайския полуостров пред хотел. В него се намирали съдии, които следят изборите в Египет, предадоха Ройтерс и ДПА.

Нападението в Ал Ариш, столица на провинция Северен Синай, е извършено ден след приключването на втория тур на парламентарните избори.

Атентатор самоубиец се опитал да вкара кола бомба в хотела, но охраната открила огън по него и предизвикала експлозията на колата, съобщиха източници от силите за сигурност. Сред ранените има най-малко двама съдии.

Египетската държавна телевизия и източници от службите за сигурност първо съобщиха за избухнала кола бомба, а впоследствие за втора експлозия, проехтяла около десет минути по-късно.

Според очевидци, цитирани от ДПА, преди да избухне колата бомба, от нея слезли четирима нападатели и влезли в престрелка с полицията вътре в хотела.

До момента не е поета отговорност за нападението. Египетският филиал на "Ислямска държава" - "Провинция Синай", е извършвал подобни атаки в региона в стремежа си да свали египетското правителство.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?