Две десни партии прогнозираха предсрочни избори още тази година

Две десни партии прогнозираха предсрочни избори още тази година

Лидери на две десни партиии прогнозираха предсрочни парламентарни избори още през тази година, предаде БНР.

Това е позицията на Христо Иванов, който е начело на "Да, България", и на председателя на Демократи за силна България Атанас Атанасов. Двете партии са част от новата коалиционна формация "Български манифест за Европа".

"Следващите избори в България, които може да бъдат още тази година, ще се превърнат в референдум за българските граждани искат ли централноазиатско управление в орбитата на Кремъл и Анкара или България да остане в сърцевината на европейския проект", посочи Христо Иванов от "Да, България", цитиран от националното радио.

По думите му българското европредседателство няма да донесе политическа стабилност. "Борисов няма да получи нито стабилността и стабилизирането, което европейското председателство трябваше да му даде, нито легитимацията, която очакваше да получи пред българските граждани", каза Иванов.

Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов, управляващите не са успели да дефинират как европредседателството ще се отрази върху стандарта на живот на българите.

"Прожекторът на Европа върху българския политически живот ще покаже много цепнатини, което, според мен, ще бъде полезно за динамиката на българският политически живот", смята Атанасов.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?