Две години от трагедията пред "Индиго"

Две години след трагедията пред столичната дискотека "Индиго", родителите на седемте деца, загинали вечерта на 21 декември 2001 г., техни съученици и приятели, както и част от пострадалите тогава се събраха на поклонение. То стана пред паметника, издигнат преди година в памет на Кристина, Елена, Митко, Любомира, Цветелина, Виктория и Мадлена.

Делото "Индиго" все още не е решено на първа съдебна инстанция.

Това стана повод президентът Георги Първанов, който също поднесе цветя, да апелира за бърз, ефективен и справедлив процес. В отговор на въпрос защо все още няма виновни по този случай, президентът каза, че този въпрос трябва да бъде адресиран към съдебната власт, която има тези отговорности.

Той допълни, че това , което са направили МВР и другите правозащитни органи по контрола върху подобни заведения е била важна и необходима стъпка. Трябва да се работи непрекъснато, не бива да се смята, че веднъж завинаги сме си свършили работата, каза още Георги Първанов.

Цветя в памет загиналите седем деца поднесоха и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ширин Местан и министърът на спорта Васил Иванов-Лучано.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?