Две години повече за мегапроекта на "Гаранти-Коза" в София

Две години повече за мегапроекта на "Гаранти-Коза" в София

С две години е удължен срокът за проекта на турската компания "Гаранти-Коза" в столичния кв. "Младост". Това дава възможност да се удължи и срока за сертификата за приоритетен проект, даден на компанията през 2015 г.

Неговото действие е за 3 години т.е. изтича през 2018 г. Заради административно забавяне обаче самото строителство също се забави. Разрешението за строеж е в сила от март миналата година.
Проектът "Гранд Каньон-София" предвижда изграждането на комплекс със смесено предназначение - жилища, търговска част, хотел, парк с атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка. "Проектът "Гранд Каньон" е разработен така, че да популяризира столичния район "Младост" като предпочитано място, обединяващо възможността за пазаруване, настаняване, отдих и живот в града", пише в прессъобщението.

Инвестицията на "Гаранти-Коза" се забави и заради недоволството на жители от квартала, които не искат там да има толкова голяма и висока сграда.

Според разрешението за строеж разгърнатата застроена площ на комплекса ще близо 92 000 кв. метра. Предвидено е в него да бъдат вложени 120 млн. лева. След въвеждането в експлоатация на комплекса се очаква да бъдат създадени 240 нови работни места.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес