Две катастрофи са предизвикани от полицаи, шофирали след употреба на алкохол

Двама служители на МВР са предизвикали катастрофи след употреба на алкохол вчера. Според последната заповед на вътрешния министър Георги Петканов в подобни случаи уличените служители трябва да бъдат освободени от работа в МВР.

Главен сержант от РПУ - Благоевград Владимир Бързоречки е ударил с "Волга"-та си автомобил "Тико" около 18 часа снощи в благоевградския квартал "Струмско". Пострадали при произшествието няма, нанесени са само материални щети по двете коли, съобщиха от РДВР.

При извършената проверка на Бързачки служители на КАТ-Пътна полиция са установили на място с дрегер наличие на 1.81 промила алкохол. Взета е и кръвна проба на главния сержант, на когото е съставен акт за управление на автомобил след употреба на алкохол. От РДВР допълниха, че полицаят е бил свободен от служба по време на произшествието.

Началникът на благоевградското РПУ е разпоредил веднага вътрешна проверка по случая. Директорът на РДВР - Благоевград ген. Богомил Янев очаква проверката да бъде извършена в най-кратки срокове, след което ще бъдат оповестени санкциите срещу провинилия се служител.

Сержант от Гранична полиция, към 19.25 часа в Любимец е предизвикала също транспортно произшествие след употреба на алкохол, съобщи МВР.

Сержант Таня Полихронова от Регионален граничен сектор Смолян е шофирала с несъобразена скорост "Сузуки Суифт" и блъснала движещия се пред нея лек автомобил. Пострадали от катастрофата няма. Веднага след това тя напуснала местопроизшествието, но малко по-късно се върнала. От извършения тест с дрегер е установено, че тя шофирала с 1.22 промила алкохол в кръвта. По случая е извършена проверка в РГС-Смолян. Взета ѝ е кръвна проба. Ако резултатът от изследването докаже съдържание на алкохол над 0.5 промила, служителката ще бъде уволнена съгласно заповедта на министър Петканов за подобряване на служебната дисциплина.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?