Две луксозни коли са откраднати от паркинг на хотел в Драгалевци

Снимка: Нова телевизия

Два луксозни автомобила са били откраднати от паркинг на хотел в столичния квартал „Драгалевци“, съобщи Нова телевизия. Возилата са задигнати в рамките на две седмици, а кражбите са заснети от охранителните камери. Крадците са едни и същи, става ясно от кадрите.

"Става дума за автомобили на стойност над 150 хил. единият", обясни собственикът на хотела Кристиян Петров.

Сигнал в полицията е подаден, но към момента резултат от издирването няма.

"След многократни разговори с криминалисти, разпити, виждате – една и съща група, с една и съща кола се движи по обществените пътища и извършва тези кражби, като става въпрос за под една минута", разказа Петров.

И двете коли са "Порше Панамера". Автомобилите не са разбити, а са отворени с компютърна програма, която улавя честотите на ключовете, твърди Петров.

Колите са били собственост на клиенти на хотела. Според него автомобилите са посочени от "агенти", които обикалят нощем и набелязват какво може да се открадне. И двете кражби са извършени в малките часове на нощта.

"Една и съща кола с един същи екип обикаля вече 13 дни необезпокоявано по пътищата. Кражбата се установява, даже единият човек си чу колата как беше запалена, всички записи са предадени в полицията, разпитани сме и аз, и служители. Просто искам да дам публичност на този казус. Докога ние, европейска столица, трябва да се плашим от такива подземни групировки", заяви Петров.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?