Две нови авиокомпании на летище "София"

Две нови авиокомпании на летище "София"

Две нови авиокомпании "Юроуингс" (Eurowings) и "Лаудамоушън" (Laudamotion) започват полети от летище "София", съобщиха от държавното дружество.

Нискотарифната "Юроуингс", която е част от "Луфтханза", ще лети от София до Дюселдорф три пъти седмично. Два пъти в седмицата ще изпълнява полети и от София до Щутгарт.

Полетите  ще се осъществяват с Еърбъс А319, който превозва до 144 пътници, каза Зиед Геблауи, генерален мениджър "Продажби" на "Луфтханза груп" за България.

"Лаудамоушън" ще изпълнява полети от летище "София" до Виена всеки ден без сряда и неделя.

Полети до градове в Германия, Англия, Франция, Италия, Австрия и Израел са част от зимното разписание на столичния аеропорт.

Нови редовни полети ще има и до Ийст Мидландс, Марсилия, Неапол, Виена, Париж, Нюрнберг и Тел Авив.

Нови маршрути за авиокомпанията "Райънеър" (Ryanair) са Париж (Бове) и Марсилия. Полетите до френската столица ще се изпълняват в  понеделник, сряда и петък, а тези до Марсилия - в сряда и неделя.

"Райънеър" ще продължи да лети и до Тел Авив в сряда и неделя, както и до Ийст Мидландс – всяка събота от 11 януари 2020 г. 

През зимните месеци авиокомпания "Уиз еър" (Wizz Air) ще продължи да лети до Неапол и Нюнберг. Полетите и до двете дестинации са в понеделник и петък.

Заедно с новите предложения, броят на дестинациите от летище София става 57, а опериращите авиокомпании – 22.

"Полагаме непрекъснати усилия за все по-голям избор от авиокомпании и дестинации, които да предлагат удобни връзки и нови възможности за пътуващите", каза Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на летище "София".

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес