Две нови книги за Хари Потър излизат през октомври

Създателката на Хари Потър

Вселената на Хогуортс ще бъде допълнена от две нови книги за Хари Потър, които ще бъдат публикувани през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник. Тяхното излизане ще съвпадне точно с началото на харипотърската изложба, наречена "История на магията", която ще бъде открита в Британската библиотека през октомври и ще продължи до февруари 2018 г., предаде Ройтерс.

Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията - книгата на изложбата" и ще е написана от Дж. К. Роулинг, издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на поредицата ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети.

Втората книга е озаглавена "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали.

И двете издания ще съдържат още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

На 26 юни 2017 г. се навършиха 20 години от излизането на книжния пазар на "Хари Потър и Философския камък" - първата от седемте потър-книги, от които са продадени 450 млн. копия на 29 езика, и заедно с франчайз филмите по историята изкара около 7 млрд. долара.

По-рано тази година бяха публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко от които посветено на всеки от домовете в "Хогуъртс" - "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерин".

Споделяне

Още от Общество