Две самоубийства в следствен арест само за 24 часа

Две самоубийства в следствен арест само за 24 часа

В рамките на близо едно денонощие в България две задържани лица намериха смъртта си в следствени арести. И в двата случая по първоначални данни и според официалната информация ставало дума за самоубийства.

В следствения арест на Велико Търново сутринта в петък се е обесила 41-годишната Анелия Милкова. Тя беше задържана преди няколко дни "като участник в престъпна група за укриване на данъци в особено големи размери".

От прокуратурата и следствието отказват коментари за случая. Пред търновски медии адвокатът ѝ обяснил, че е "силно изненадан и потресен", защото вечерта се видял с клиентката си ѝ тя изглеждала разтревожена и загрижена, че остава в ареста, но в никакъв случай не била толкова депресирана, че да посегне на живота си.

Анелия Милкова попадна в ареста заедно със съпруга си Младен, предприемач, и още трима служители на териториалната дирекция на НАП - две жени и един мъж. Според прокуратурата с помощта на данъчните служители фирми на фамилията Милкови от 2008 г. досега са ощетили бюджета с над 3.6 млн. лв.

В четвъртък Апелативният съд в Търново наложи постоянно задържане на семейство Милкови и на двете данъчни служителки. Третият данъчен бе пуснат поради липса на доказателства за извършено престъпление. След смъртта на Анелия Милкова, в петък съпругът ѝ Младен бе пуснат от ареста и му бе наложена мярка "домашен арест". 

Ден по-рано 29-годишен мъж, заподозрян за убийството на друг мъж, извършено на 22 февруари, е бил намерен обесен с парче от одеало в ямболския следствен арест. Отново по първоначални данни най-вероятно ставало дума за самоубийство. Това се случило часове, преди да бъде разгледана мярката му за отклонение от съда.

Споделяне

Още от България