Две тежки трудови злополуки в Смолянско и Сливенско

Снимка: Архив

Двама млади мъже са с опасност за живота след две тежки трудови злополуки в Смолянско и Сливенско. Инспекцията по труда проверява случаите.

Единият е станал във фабриката за пелети на бащата на председателя на енергийната парламентарна комисия и бивш министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев в маданското село Букова поляна, съобщи БНР. Другият също е свързан с дървопреработваща фирма, но в Твърдица.

Злополуката в Смолянско

21-годишен мъж от маданското село Букова поляна е в кома след тежък инцидент в цех за пелети, собственост на бащата на Добрев.

Според първоначалния оглед, машината не е била обезопасена за работа.

Сигналът за пострадалия работник е получен на телефон 112. Раненият мъж от село Букова поляна е откаран в болницата в Смолян с опасност за живота. Настанен е в интензивното отделение на болницата, съобщи директорът Ангел Каръшев.

Веднага след получаване на сигнала за инцидента от спешна помощ, екипи инспектори са отишли на мястото, каза Емилия Даракчиева, временно изпълняващ длъжността директор на инспекцията по труда в Смолян.

Съоръжението, на което пострада работникът, не е обезопасено и сме спрели използването му, каза Даракчиева. Тя обясни, че не са обезопасени въртящите се части на машината, което създава риск за здравето и безопасността  на работещите. Проверката по случая продължава.

Инцидентът в Сливенско

Другият инцидент е станал в двора на фирма от Твърдица, която се занимава с транспорт и дървообработка. 35-годишен мъж е бил ударен с мотокар и е приет с опасност за живота в областната болница в Сливен.

Мотокарът е бил управляван от 60-годишен мъж, посочиха от МВР. Пострадалият мъж е с фрактура на таза и хематоми в корема.

Състоянието на пациента е стабилизирано, но травмата е сериозна и към момента има опасност за живота му, каза заместник-директорът по медицинските дейности на болницата Хрисант Хрисантов.

Служители на Инспекцията по труда извършват проверка на мястото на злополуката.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?