Две заведения пред Народния театър ще бъдат махнати като незаконни

Две от заведенията в градинката пред Народния театър ще бъдат премахнати, тъй като са незаконни, обяви в петък пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е установено при назначената от нея проверка от 29 април на преместваемите обекти в столицата.

Вече са издадени заповеди за доброволното им премахване и са наложени глоби на собствениците, каза Фандъкова.

При другите две заведения е констатирано, че не са платили част от дължимата такса и ако не направят това, ще бъдат санкционирани.

Заведението, което се намира в пространството до Народния театър, има сключен договор с ръководството на театъра, е установила проверката. Фандъкова припомни решение на Столичния общински съвет, съгласно което може да се отдават за търговска дейност площи с цел да се финансира културният институт.

След проверките е издадена заповед в четвъртък за доброволното премахване и на "червеното кафе" на ул. "Раковски", каза още Фандъкова.

По думите на кмета и на главния архитект Петър Диков решение на проблема с преместваемите обекти ще има след гласуването на новите схеми за тях. Предложенията са внесени в деловодството на Столичния общински съвет преди 20 дни, каза Диков. В момента се подготвят подробните схеми за 14 района, а за другите десет вече са готови.

Споделяне

Още от България