Две жени загинаха, над 10 са ранени при тежка катастрофа край Добрич

Две жени загинаха, а повече от десет души бяха ранени при катастрофа на микробус "Транзит" по пътя Добрич - Тервел, на 1 км от ""Ловчанско ханче".

При удара на място са загинали 26-годишната Джумасие Али и още една жена, чиято самоличност часове след инцидента още не беше установена.

В момента на катастрофата в буса са пътували 15 души, въпреки че местата в него били за 11 пътника.

Според първоначалния оглед микробусът напуснал пътното платно и се ударил в крайпътно дърво около 13,30 ч., съобщи МВР.

Според информация на МВР деветима са ранените, а според радио "Добруджа" 11 са сериозно пострадали, други медии съобщиха за 15 ранени.

Сред пострадалите има три деца. Две от тях са на 16 години, а третото е по-малко. Едно от децата е с опасност за живота - в кома е и има мозъчно-черепна травма.

Общо шестима от ранените са с опасност за живота. В тежко състояние е и 51-годишният Иван Димитров, който е шофирал автобуса. Той е бил притиснат от командното табло и е получил наранявания в гръдния кош и счупени крайници.

Всички пътници със сериозни наранявания са настанени в различни отделения на добричката болница - реанимация, ортопедия, хирургия. На някои от тях са направени операции.

Загиналата Джумасие Али е от село Карапелит. Тя е била безработна и се връщала от Бюрото по труда в Добрич, където отишла да се разпише за месечната си помощ. Жената е пътувала със съпруга си. Имат две деца - на 3 и 5 години.

Шофьорът на микробуса работи към транспортна фирма "Гиф" ООД. Има близо 20 години стаж. Бусът е собственост на тервелска фирма.

Очевидци на катастрофа са заявили, че колата е пътувала по равно шосе и изведнъж, без видима причина се е отклонила вдясно и се е ударила в дърво, без да може шофьорът да реагира. От МВР уточниха, че микробусът не е имал никакъв спирачен път.

Вероятно днешната катастрофа край "Ловчанското ханче" е станала заради комбинация от неизправен автомобил и спукана гума, предположиха от КАТ.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?