Двеста автори от 18 до 88 години в надпревара за публикуване на дебютния им роман

Двеста автори от 18 до 88 години в надпревара за публикуване на дебютния им роман

Почти 200 автори продължават надпреварата за публикуване на дебютния им роман в конкурса на БНТ "Ръкописът”, съобщиха от обществената телевизия.  Най-младият писател е на 18 години, а най-възрастният – на 88. Най-много са участниците на възраст между 36 и 55 години - 43%. Авторите между 18 и 35 години са 33 %, а над 56 години – 24 на сто.

В състезанието са участвали и хора, живеещи в чужбина, които са изпратили своите ръкописи от Канада, Германия, Франция, Испания и Великобритания.

Заради силния интерес към литературното предизвикателство, срокът за получаване на текстовете бе удължен с месец и приключи на 30 април. През май селекционната комисия, съставена от редактори на Издателство "Сиела”, утвърдени автори и критици ще чете ръкописите, за да избере най-добрите от тях. В последната седмица на месеца одобрените участници ще получат персонална покана за участие в кастинга за шоуто.

В следващите етапи на състезанието участниците ще трябва да докажат пред жури от трима писатели, че именно техният роман заслужава да бъде издаден.

"Ръкописът” има за цел да открие новите литературни таланти на България. Форматът на БНТ е вдъхновен от страстта към писането и литературата и насърчава авторите да проявят своята творческа дарба  в състезание.

Споделяне

Още от Общество