Двете кандидатки за столицата търсят изход от сегашното й положение

Двете дами, кандидатирали се за кмета на София, наблегнаха на "занемареното" и "драматичното" положение на столицата в първите си изяви след номинациите им.

Претендентката на коалицията между "Новото време", "Гергьовден" и земеделския народен съюз, обединили се под името "Съюз БГ" - Юлияна Дончева, каза в неделя   , когато бе официално представена, че столицата в момента е доста занемарена. Има и редица други проблеми, които ще трябва да бъдат решени, каза бившата депутатка от НДСВ.

Тя обяви, че все още не е готова програмата на политическата кампания, която "Съюз БГ" ще води в столицата. "Не бих влязла в игра кой е по-по-най", каза Дончева. Според нея дебатът между участниците в битката за столицата до момента е по-скоро личностен, отколкото на базата на програма, с която съответният кандидат смята да управлява. "Надявам се столичани да гласуват за програма, а не за личност", допълни бившата телевизионна водеща.

"Аз съм лице на една коалиция, която е решена да се справи с проблемите на София, а не със вътрешно партийните си проблеми", каза Дончева. Тя призова Столичния общински съвет да замрази разпореждането с общинска собственост - заменки, купуване и продажби на общински терени, до избора на следващия общински съвет.

Като "страшно" определи положението в София другата жена в надпреварата – Антония Първанова, издигната от НДСВ. За това по думите ѝ, не може да се говори, че бързо ще се оправят нещата в столицата. Пред БНР тя заяви, че "няма спор между кандидат-кметовете, тъй като сред тях няма хора, който да твърдят, че са решени проблемите на София". Тя призова  гражданите на София "заедно да си направим столицата такава, каквато бихме я обичали”, защото в момента действително е драматично зле, допълни Антония Първанова. Та посочи, че Столичният общински съвет е подкрепил 90 на сто от предложенията на кмета, което обаче не ги превръща в работещи.

Според нея фактът, че има толкова много кандидати за кмет, е показателен за това, че има сериозно недоволство и несъгласие с начина, по който в момента се управлява столицата.

Споделяне

Още от Местни избори 2007

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?