"Движение 21" засне клип за (не)достъпната градска среда в София

Специален видеоклип, с който да привлече вниманието на обществеността и общинската адмнистрация към препятствията, които хората с увреждания срещат при придвижването си в София, засне "Движение 21", съобщи във вторник пресофисът на партията.

Главен герой във видеоклипа е кандидатът на партията за общински съветник д-р Иван Янев, който е незрящ. С помощта на друг кандидат на "Движение 21“ за общински съветник - Георги Кардашев, Иван стига от ж.к. "Дружба“ до Столична община, като по пътя си се сблъсква с редица проблеми, които човек с нормално зрение би могъл и да не забележи.

От "Движение 21“ обясняват, че поставят достъпната градска среда като основен приоритет в програмата си за развитие на Столична община. Изискванията за достъпност са регламентирани в Наредба № 4 от 2009 г. на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания. На много места в столицата обаче изискванията за достъпност не са спазени, проблеми има и в градския транспорт, съобщават от партията.

Споделяне

Още от Местни избори 2015