Движение "5 звезди" победи десноцентристка коалиция в избори в община на Рим

 Представителката на Движение "5 звезди" Джулиана Ди Пило

Италианското популистко Движение "5 звезди" победи десноцентристка коалиция на втори тур от местни избори за община Остия, една от най-големите в столицата Рим, предаде Ройтерс.

Представителката на Движение "5 звезди" Джулиана Ди Пило взе 60 процента от гласовете, удвоявайки резултата си от първия тур, а десноцентристката Моника Пика получи 40 процента във вота, който се състоя броени месеци преди националните избори.

Резултатът показва, че съдебните проблеми на управлението на кметицата на Рим от "5 звезди" Вирджиния Раджи не са се отразили на популярността на движението в столицата.

"Има ефект Раджи и той е положителен. Продължаваме да печелим в Рим дори срещу коалиция от пет десноцентристки сили", написа в Туитър кандидатът на "5 звезди" за премиер Луиджи Ди Майо.

Движение "5 звезди" е най-популярната партия в Италия с наближаването на националните избори, които трябва да се произведат между март и май. Управляващата Демократическа партия е втора с голяма разлика, показа допитване от миналата седмица.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?