Движение “Гвардия” се учреди като алтернатива на “Атака”

Новата националистическа формация “Гвардия” бе учредена в София като движение, което ще е алтернатива на “Атака”.

Боян Боянов – Расате, който бе избран за председател на Политическия съвет, обяви “Атака” като едно от разочарованията на българите.

В България има над 300 партии, повечето от които са създадени от Държавна сигурност или нейни структури, обаче днес се ражда организация, която не е създадена от ДС и е наследник на заветите на прадедите ни и съчетава в себе си младост, енергия и жертвоготовност, заяви Расате.

За председател на движението бе избран Ивайло Дачов. В Учредителния сбор, проведен в събота, участваха 517 делегати.

В документите на новата партия е записано, че тя е политически защитник на идеите на Български национален съюз, основан през 2001 г.

Днес не учредяваме поредната политическа партия, защото ние винаги сме отричали политическите партии и корумпираните им политици, а градим историята на българите за следващите 20, 30, 50 години, каза Расате, който бе сред учредителите на “Атака” преди година, но след това влезе в конфликт с лидера на партията Волен Сидеров.

“Гвардия” си постави за цел да работи за официален и задължителен български език, за "премахване на корумпираното управление" и за равенство на всички пред закона. От "Гвардия" се обявиха за централизирана държавна власт и премахване на бюрокрацията.

Искаме модерно въоръжена, професионално обучена наборна армия, неучастие в неизгодни военни блокове и недопускане на чужди военни бази на българска територия, както и прекратяване на зависимостта от международни финансови и военни организации, пише в документите на новата формация. Според членовете ѝ държавата трябва да контролира големите корпорации и да не допуска превръщането им в монополисти.

Още от България

Как оценявате присъдите по делото "Иванчева"?