Движение "Реформи в културата" кани на своя втори форум за културните политики

Центърът за култура и дебат "Червената къща"

Учреденото през май тази година Движение "Реформи в културата" организира своя втори форум за критически мониторинг на културните политики. Този път темата на форума е "Преглед на законодателството в областта на културата и медиите".

Той ще се проведе във вторник, 16 октомври, от 18:00 часа в София. Съорганизатор и домакин на дискусията е Центърът за култура и дебат "Червената къща" (ул. „Любен Каравелов“ 15).

Сред участниците във форума ще е проф. Нели Огнянова, която ще говори на тема "Медийното законодателство: поглед напред".

Адв. Маргарита Гигова ще направи "Преглед на законодателните инициативи в областта на културата на 44-то Народно събрание".

"Необходим ли е Закон за сценичните изкуства в България?" е темата на участието на Д-р Нели Стоева.

"Дисонантното културно наследство" и "Директор на културен институт - професионалист или чиновник?“ са темите на докладите, които ще представят Д-р Даниела Симеонова и адв. Александра Стеркова.

Събитието е част от поредицата, която има за цел да постави на обсъждане политиките в областта на културата и с помощта на експерти да изготви предложения за развитие на отделните ресори.

Първият форум за критически мониторинг на културните политики в България се проведе през юни в Пловдив.

Учредяването на Движение "Реформи в културата" бе обявено на 24 май от група съмишленици – известни и утвърдени имена с принос в различните сфери на българската култура, обединени от убеждението, че такива реформи са наложителни, и от амбицията да помогнат за разработването на стратегическа визия за ролята на културата.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?