Движението на Кунева държи на общо участие с РБ в местния вот

Движението на Кунева държи на общо участие с РБ в местния вот

Движение "България на гражданите" (ДБГ) държи на единната регистрация на партиите от Реформаторския блок (РБ) за местните избори, заяви в събота във Варна председателят на движението и вицепремиер Меглена Кунева.

По думите ѝ ДБГ държи на предизборно споразумение, което да е принципно, и с което да стартира процесът. Кунева уточни, че със съпартийците ѝ са обсъдили и предложили на всички партии от РБ коалиционно споразумение.

Вицепремиерът обаче добави, че все още текат дискусии дали петте партии от блока могат да направят една централна регистрация, както и какво ще се предприеме, ако не всички партии са съгласни с този план.

"За местните избори засега можем да говорим за номинации, а за кандидатури само за онези места, в които има пълно единодушие между петте партии от блока", обясни Кунева.

Засега Реформаторският блок има общи кандидатури за кмет в Плевен и Добрич. В Добрич това е Йордан Йорданов, настоящ заместник-областен управител, а в Плевен – Георг Спартански, който е бил 3 мандата председател на Общинския съвет.

Кунева коментира още, че колегите ѝ от областта са изключително притеснени от т.нар. изборен туризъм. По думите ѝ местните структури са предоставили данни за увеличение на новорегистрирани хора в три общини в областта. Движението иска всички новорегистрирани в различните населени места да бъдат проверени, за да се види за какво точно става дума.

Споделяне

Още от България