Движението на тирове се ограничава заради очаквания засилен трафик днес

Движението на тирове се ограничава заради очаквания засилен трафик днес

В последния от поредицата почивни дни - 6 септември, ще бъде ограничено движението от 14 до 20 часа за тежкотоварни камиони по най-натоварените пътища в страната, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

В първия почивен ден - събота, 3 септември, над 80 хил. души, по думите на премиера Бойко Борисов, пресякоха границата с Гърция. Опашки от преминаващи границата автомобили имаше и в следващите два дни. Затова сега се очаква наплив в обратната посока.

Интензивно ще е движение на входовете на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и първокласния път София - Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, напомня пътната агенция.

Забранено е движението на тежкотоварни автомобили от 14 до 20 часа във вторник по направленията:

Видин – Ботевград;

Благоевград – ГКПП "Кулата";

П.в. "Коритна" – Велико Търново – Шумен;

Русе - Велико Търново;

ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево";

Дуранкулак – Варна - Бургас;

Околовръстен път София;

Симитли - Гоце Делчев;

Пловдив - Смолян;

Бургас - Царево

Забраната не важи за превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти
и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.


За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 6 септември от 10 до 20 часа, ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пътуващите към столицата ще могат да пътуват по-удобно и безопасно, посочват от пътната агенция. Алтернативният маршрут е по магистрала "Люлин".

В последния почивен ден ще има и две ленти за пътуващите към София на виадукт "Елешница" при 15-ти километър на магистрала "Хемус". В момента се ремонтира платното за Варна и цялото движение се осъществява в съседното.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?