Движението по бул. "Христофор Колумб" се възстановява в понеделник

Движението по бул. "Христофор Колумб" се възстановява в понеделник

Движението по ремонтирания столичен бул. "Христофор Колумб" цялостно ще бъде възстановено в понеделник, съобщи в събота зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев.

Във вторник обаче започва ремонтът на Източната тангента в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до кв. "Христо Ботев" и движението там ще бъде преустановено.

"Гаранционният срок на ремонта на бул. "Христофор Колумб" е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това", гарантира Крусев.

По думите му в момента върви асфалтирането на бул. "България", продължават и ремонтите по бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Арсеналски". Основната цел на общината е да приключи всички ремонтни дейности до първич учебен ден на 15 септември.

Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" обаче вероятно няма да се вмести в този срок: "Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще приключи евентуално в края на октомври. Казвам евентуално поради факта, че в началото на предния месец имаше много валежи, които до известна степен възпрепятстваха дейностите."

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?