Движението по ремонтирания участък от ул. "Коперник" ще бъде възстановено във вторник

Движението по ремонтирания участък от ул. "Коперник" ще бъде възстановено във вторник

Движението по ремонтирания участък от ул. "Николай Коперник" ще бъде възстановено във вторник, съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с кмета на район "Слатина" Георги Илиев, инспектира ремонтирания участък - между бул. "Шипченски проход" и ул. "Гео Милев". След това ще се довършват тротоарите, а озеленяването ще бъде през есента. Предвидени са допълнително 25 дървета, които ще бъдат засадени в този участък.

Сега ремонтираният участък е 500 м. и е на стойност 1.5 млн. лв. Третият етап на ремонта - от ул. "Гео Милев" до стадион "Академик", ще бъде през следващата година. Според финансов анализ стойността му ще бъде около 1.7 млн.лв.

В началото на септември се очаква да приключи ремонтът на северното платно на бул. "Тодор Каблешков", посочи Фандъкова. Първостепенно за нас е да се пусне движението преди 15 септември, където е възможно, подчерта тя.

Писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството беше получено вчера в Столична община и вече ще можем да обявим процедурата за довършването на настилките на ул. "Цар Иван Шишман", каза още Фандъкова и изрази очакването си, че до края на годината ще има избран изпълнител. През следващата пролет ще се довърши целият обект, увери Фандъкова.

Фандъкова коментира и идеята за строеж на многоетажен паркинг в района на пазар "Ситняково", посочвайки, че обектът трябва да бъде изпълнен от общинското дружество "Пазари - Изток", което кандидатства за финансиране за проекта. В отговор на въпрос за близостта на паркинга с училище Фандъкова каза, че хората от района са приели добре тази идея. Имало е и среща с ръководството на училището, а децата от училището ще могат да ползват спортната площадка, която се предвижда да бъде на покрива на паркинга.

Споделяне

Още от България