Движението при Семинарията в столицата се спира изцяло за четири денонощия

От 4.30 часа сутринта на 15 май (четвъртък) до 4.30 часа на 19 май (понеделник) изцяло се спира движението през кръстовището на Семинарията в София, съобщиха от Столичната община. Причината е изграждането на бетоновата конструкция на моста.

За посочения период се зaбранява влизането на превозни средства през кръстовището на бул. "Пейо Яворов" с ул. "Стоян Михайловски" в двете посоки по бул. "Пейо Яворов" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Златовръх", в двете посоки по ул. "Стоян Михайловски" между ул. "Никола Габровски" и пл. "Велчова завера" (ул. "Златовръх").

По изключение ще могат да преминават пътни превозни средства на гражданите, които живеят в района.

Променят се маршрутите на автобусни линии 88, 94, 102 и 120. От четвъртък сутринта до понеделник сутринта автобус 88 ще се движи от жк "Дружба 2" по маршрута си до гара "Пионер", наляво по бул. "Симеоновско шосе", наляво по бул. "Д-р Г. М. Димитров", надясно по бул. "Св. Климент Охридски" и по маршрута си до ж.к. "Дружба 2".

Автобус 94 в посока Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се движи до кръстовището на бул. "Д-р Г. М. Димитров" и ул. "Никола Габровски", надясно по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по бул. "Драган Цанков" през кръговото на бул. "Пейо К. Яворов" (Телевизионната кула), по бул. "Драган Цанков", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски" и обратно по маршрута си до бул. "Черни връх", обратен завой по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по бул. "Драган Цанков", надясно по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по ул. "Никола Габровски" и по маршрута си до Студентския град.

Автобус 102 в посока жк "Овча купел" ще отива до кръстовището на бул. "Д-р Г. М. Димитров" и ул. "Никола Габровски" направо по бул. "Д-р Г. М. Димитров", наляво по бул. "Драган Цанков" през кръговото на бул. "Пейо К. Яворов" (Телевизионната кула), по бул. "Драган Цанков", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Арсеналски" и по маршрута си двупосочно.

Автобус 120 в посока Зоопарка ще пътува до кръговото на бул. "Пейо К. Яворов" (Телевизионната кула), надясно по бул. "Драган Цанков", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна" и по маршрута си двупосочно.

Разкрива се временен автобусен маршрут А№ 88-вр., който се движи в посока Зоопарка, ул. "Сребърна", надясно по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Никола Й. Вапцаров" до София Ленд и обратен завой по временно изградената пътна връзка на бул. "Н. Й. Вапцаров" и по маршрута до Зоопарка.

Разкриват се временни, еднопосочни спирки по маршрута на автобусни линии 94, 102 и 120 на бул. "Драган Цанков", на 40 м след кръговото на Телевизионната кула в посока бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", на 100 м преди бул. "Драган Цанков" в посока Телевизионната кула.

Автобусите от временно разкритата автобусна линия 88А, както и на променените линии ще спират на всички съществуващи спирки в новите участъци от маршрута.

Споделяне

Още от България