Движението за национална демокрация ще помага на ГЕРБ в борбата с тройната коалиция

На среща в Столична община, обявена за експертна, кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и представители на Движението за национална демокрация (ДНД) начело с историка проф. Георги Бакалов, се разбраха да работят заедно за свалянето на тройната коалиция, която била вредна за страната.

Бойко Борисов обясни, че, виждайки борбата на ГЕРБ с тройната коалиция, експертите на ДНД са се „притекли” на помощ, за да се „събори коалицията”.

Следващото правителство трябва да бъде демократично, заяви формалният лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов, който покани СДС и ДСБ на официална среща чрез медиите след празниците. Основен акцент на политиката на ГЕРБ през 2008 г. ще бъде инициирането на срещи политическите формации от център-дясно, както и работа с местните структури на ГЕРБ и гражданското общество, съобщи Цветанов.

Според представителите на ГЕРБ и ДНД предсрочни парламентарни избори са задължителни, а диалогът между десните формации да е непрекъснат.

„Всички трябва да съберем усилията си за противопоставяне на управлението на тройната коалиция. БСП и партньори са вредни като управление за страната и народа ни. Ако има една обща тема, която да изведем на първи план, това е битката ни с тройната коалиция”, заяви след срещата в четвъртък Евгени Бакърджиев.

„Ако има провокатор в дясно, то това е Иван Костов”, коментира той начините за създаване на общ десен блок.

Борисов коментира, че експертният потенциал на ДНД трябва да бъде използван, за да не бъдат повтаряни грешките от миналото. Според Цветан Цветанов, срещата е имала за цел да извлече слабостите от управлението на СДС. Освен това били разгледани възможности за съвместната работа. „Ние основно може да помогнем чрез експертите си”, заяви председателят на ДНД проф. Георги Бакалов. Можем да окажем помощ в областите на енергетиката, здравеопазването и образованието, не само за Столичната община, но и за цялата страна, казаха от ДНД.

Борисов е говорил за магистрала „Тракия", която трябвало да се изгради „бързо и при прозрачни условия”, както и за плановете на общината за поетапното затваряне на „Кремиковци” и превръщането му в бизнес център. На срещата е била обсъдена и темата за ІІІ и ІV блок на АЕЦ „Козлодуй”.

„Разговорът беше позитивен и във всяко отношение перспективен”, заяви Евгени Бакърджиев, който бе отстранен от кабинета на ОДС по средата на мандата, а след това изгонен от СДС.

Бившият министър от кабинета на ОДС Валентин Василев, който също напусна синята партия, обяви след срещата с Борисов и Цветанов, че ГЕРБ може да бъде обединител на дясното пространство, след като на два поредни вота през тази година е първа политическа сила.

Споделяне

Още от България