Двоен атентат срещу посолството на САЩ в Тунис

Двоен атентат срещу посолството на САЩ в Тунис

Шестима души бяха ранени при двоен самоубийствен атентат срещу посолството на САЩ в столицата на Тунис, предаде Франс прес, цитирайки информация на вътрешното министерство. Петима от ранените са полицаи, които били разположени пред дипломатическото представителство. Впоследствие един от тях е починал.

Експлозия избухна малко преди обед близо до посолството в квартал Берж дю Лак, на десетина километра от центъра на града.

Според Ройтерс и ДПА, които също цитират вътрешното министерство, двамата нападатели са загинали, ранени са били петима полицаи и един мирен гражданин, който е леко пострадал. Малко по-късно министерството съобщи, че един от ранените полицаи е починал.

По данни на източник от полицията единият нападател се опитал да нахлуе през портала на посолството, достъпът до което е ограничен от заграждения.

Американското посолство съобщи в Туитър, че е взело мерки след нападението и прикани хората да избягват района.

"Много тежко е да продължиш да работиш, след като си видял как раняват колегите ти", каза полицай, който бил пред посолството.

Последният атентат в Тунис беше извършен в края на юни 2019 г., припомня АФП. Тогава отговорност пое джихадистката организация Ислямска държава. От 2015 г. в страната е обявено извънредно положение.

Споделяне

Още от Свят