Двойно поскъпват шофьорските изпити

Двойно поскъпват шофьорските изпити
От началото на 2007 година практическият и теоритичният изпити за вземане на шофьорски книжка ще струват по 10 лева, съобщиха в четвъртък пред медиите от изпълнителна дирекция “Автомобилна администрация”.

Досега кандидатстващите за шофьорски книжки трябваше да плащат по 5 лева за всеки от двата финални изпита. Автомобилната администрация оправдаха поскъпването с факта, че въпреки това цените на изпитите остават най-ниски в ЕС.

Дирекцията въвежда от Нова година и задължително увеличаване на часовете за кормуване от 24 на 30 часа, което от своя страна ще вдигне и цените на курсовете.

Ограничава се правото на инструкторите да въвеждат повече от 4 допълнителни часа кормуване, за да се избегнат злоупотребите преподавателите да задължават изпитваните да им плащат повече часове.

След 1 януари българските шофьорски книжки важат на територията на всяка страна от ЕС. Инструкторът ще провежда междинни изпити на кандидат- шофьорите. Листовките ще се превеждат и на английски, за да могат за книжка да се явяват и чужденци.

Споделяне

Още от България