Двойно убийство на понтонна къщичка в язовир "Въча“

Двама мъже са застреляни в нощта срещу вторник на понтонна къщичка в язовир "Въча", съобщиха от полицията в Смолян. Заподозреният за убийствата е задържан след акция на полицията, в която са участвали около 50 служители на реда от Смолян и Пловдив. 30-годишният Виктор Траянов се опитал да избяга в гората край язовира.

Срещу него е образувано досъдебно производство за умишлено убийство на повече от две лица, съобщиха от прокуратурата.

Виктор Траянов е бил на язовира заедно с четирима свои приятели. Между хората обаче възникнал спор и Траянов прострелял с боен пистолет двама от присъстващите – на 30 и 35 години, също от София. Двамата загинали на място.

Сигналът за убийството е получен в полицията от собственика на къщичката, а убитите са неговият шофьор и пазачът на понтона. Една от версиите, по които се работи, е за неуредени бизнес отношения.

Вътрешният министър Цветанов заяви, че в момента на задържането Траянов е бил неадекватен. Предполага се, че той бил под въздействието на упойващи вещества и алкохол.

Виктор Траянов е бил състезател по самбо от столичния спортен клуб "Илинден". Оттам обаче заявиха, че той вече не се състезава активно. Той е служител на софийската охранителна фирма "Ликристиа", съобщи директорът на полицията в Смолян комисар Кирил Хаджихристев. Фирмата е собственост на Светлана Каменова, която е бивша съпруга на Красимир Каменов – Къро, който пък бе ортак на изчезналия Мето Илиянски. Къро е най-близкият човек на Христофорос Аманатидис – Таки, който се издирва по целия свят.

Стрелецът Виктор Траянов участва в управлението на Сдружение "Български клуб по бойни спортове – Ситалк" и фирмата "Бини Трейдинг", показва справка във фирмените регистри. Съдружниците му се занимават с търговия и строителен бизнес.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?