Двойно убийство в строителна фирма, предполага се, че е заради неуредени сметки

Заподозреният предприемач е застрелял със законен пистолет инвеститори

Неуредени финансови отношения между инвеститори и фирма-подизпълнител на строеж на жилищна сграда е основната версия на разследващите за двойното убийство, извършено в четвъртък в столичния кв. "Витоша".

Сигнал за престъплението бе подаден около 10.23 часа, а малко след това полицията задържа 57-годишният Драгомир Драгомиров, строителен предприемач, чиято фирма работи на обекта, обясниха от прокуратурата и МВР.

Той е заподозрян, че е убил със законно притежавания си пистолет мъж и жена, представители на фирмата-инвеститор. При пристигането на полицията на местопрестъплението двамата вече са били мъртви, а тежко ранен е бил млад мъж, който е син на убитата жена, уточни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Новоназначеният директор на СДВР Ивайло Иванов потвърди, че една от версиите в разследването е, че инвеститорите са дължали пари на фирмата на Драгомиров. Драгомиров е работил и друг път с жертвите, като засега разследващите нямат данни дали между тях е имало стар конфликт.

По думите на Маринов неуредените сметки, които най-вероятно са станали причина за тежкото престъпление, са за над 100 000 лева.

Главният секретар на МВР коментира още, че по всичко личи, че двойното убийство не е подготвено предварително, а е извършено спонтанно от Драгомиров. Той е бил арестуван в колата си, близо до местопрестъплението. Преки очевидци на стрелбата няма, но полицаите все пак са намерили свидетели, които вече се разпитват.

Маринов разказа още, че арестуваният Драгомиров е имал среща с жертвите и в сряда, на която отново са били обсъждани финансовите им отношения. Той предположи, че нещата са ескалирали неконтролируемо в четвъртък, за да се стигне до фаталният край.

Заподозреният е неосъждан и няма предишни криминални регистрации в МВР. Разрешителното си за оръжие е получил като физическо лице и засега разследващите не разполагат с данни да е бивш служител на военното министерство, каквато информация се появи в някои медии.

Градският прокурор на София Емилия Русинова уточни, че Драгомиров в най-скоро време ще бъде изправен пред съда, за да бъде разгледано искането на разследващите за постоянното му задържане в следствения арест.

Вътрешният министър Валентин Радев коментира и двойното убийство, отбелязвайки "като гражданин", че първото нещо, което може да се предположи за извършителя, е, че има психически отклонения. "Да убиеш двама души съвсем не е лесно, не се прави така", добави Радев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?