Двойното убийство в София най-вероятно е заради неуредени бизнес отношения

Полицията огради мястото на двойното убийство сн.БГНЕС

Издирването на извършителите на двойното убийство в София все още продължава безуспешно. Основната версия, по която работят разследващите са неуредени бизнес отношения.

Застреляните на улица "Йордан Стубел" в столичния квартал "Витоша" са 48-годишният Митко Дамянов и съпругата му Наталия на 42 години, съобщи МВР. Те са убити близо до дома им. Телата им са открити от случен минувач, който е подал сигнал в полицията.

В миналото мъжът се е занимавал със строителен бизнес, а в момента е дребен бизнесмен. Разстреляното семейство има две деца.

През 2011 г. около 60 души са внесли жалба до главния прокурор срещу две строителни фирми, за които твърдят, че са ги измамили с около 5 млн. лв. Пострадалите платили за строеж на кооперации, но така и не са си получили апартаментите. Един от съдружниците в тези фирми е Митко Дамянов. Сега разследването по този случай е прекратено, съобщи ТВ7. 

Освен със строителен бизнес Дамянов се е занимавал и с търговия с хранителни стоки и с износ в Гърция. През миналата година колата на убитите съпрузи е била запалена. Подпалвачът не е бил разкрит, съобщи БНР.

„Тепърва ще се търси мотив за убийството и ще се правят експертизи.За момента може да се каже единствено, че убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Уведомил съм ръководството на министерството на вътрешните работи. Към момента не е коректно да давам повече информация, защото тя може да не бъде актуална“, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в четвъртък вечерта, който беше на мястото на инцидента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?