Двудневна стачка на "Луфтханза" ще засегне всички полети

Двудневна стачка на "Луфтханза" ще засегне всички полети

Пилотите и стюардесите на авиокомпанията "Луфтханза" започват ефективна стачка в 01.00 ч. на 7 ноември, която ще продължи до 24.00 ч. на 8 ноември и ще засегне както националните, така и международните полети на превозвача. Това информираха от пресцентъра на Министерството на външните работи във вторник.

До крайните действия се стига, след като Синдикатът на стюардите и стюардесите УФО (UFO) отхвърли предложение на авиокомпанията за преговори в края на седмицата, предаде ДПА.

"Не сме наивни, офертата за преговори от "Луфтханза" е подвеждаща, за пред широката общественост", каза във вторник заместник-председателят на УФО Даниел Флор, след като предишния ден профсъюзът призова за 48-часова стачка в четвъртък и петък при всички излитащи от Германия полети.

Пътниците, резервирали си билети за периода на планираната стачка, могат да ги презаверят безплатно през идните 10 дни. Вътрешните полети освен това могат да бъдат заменени с билети за влак.

На 20 октомври УФО вече организира стачка в четири филиала на групата Луфтханза, което доведе до стотина отменени полета. Тогава обаче основният превозвач не бе засегнат.

На всички пътуващи се препоръчва да следят сайта на "Луфтханза" https://www.lufthansa.com/de/en/flight-information за актуална информация, както и мобилното приложение "Miles & More".

Превозвачът работи по изготвяне на алтернативен летателен план за полетите на 7 и 8 ноември 2019 г., който ще бъде обявен в сряда.

Споделяне

Още от Бизнес

Как да се подходи с новата детска болница?