Дядо Николай окичва с ордени кмет и прокурор за борбата им с гейовете

Дядо Николай окичва с ордени кмет и прокурор за борбата им с гейовете

Орден ще получи лично от Пловдивския митрополит Николай кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той ще бъда закичен с отличието "Свети Апостол Ерм" на специална церемония на 6 септември в пазарджишката църква "Света Богородица", съобщиха от пловдивската митрополия, цитирана от в. "Марица".

Решението за това е било взето на епархийски съвет, който се е провел във вторник. Повод за отличието е "твърдата политика на общината по отношение на забраната за публично демонстриране на сексуална ориентация. Кметът се е проявил като добър християнин и отговорен държавник", се казва в мотивите за решението на духовниците.

Със същия орден дядо Николай ще отличи и пазарджишкия прокурор Стефан Янев, който със свое постановление заклейми гейпроявите и ги приравни със содомията, педофилията и мастурбацията. Мнението на владиката е, че "юристът е показал професионализъм и е демонстрирал, че може да има хармония между морал и законност".

Владиката и членовете на епархийския съвет подчертават и "твърдостта, с която Попов и прокурорът са устояли на атаките срещу позицията на прокуратурата и общината". Отците уверяват кмета и прокурора, че "имат пълната подкрепа на православната църква в лицето на Пловдивската митрополия".

"Кметът ще приеме с уважение и признателност всяко отличие, дадено му от митрополит Николай". Това е бил краткият коментар на началника на кабинета на Тодор Попов Татяна Стоянова, цитиран от вестника.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?