Дядо Николай събира помощи за сметка за ток

Дядо Николай събира помощи за сметка за ток

Митрополитската църква “Света Марина” в Пловдив е навъртяла ток за 2940 лв. за януари. В предверието на църквата е поставена урна за събиране на дарения от миряни за погасяване на сметката като касичката ще бъде отворена в края на седмицата.

Служител на ЕВН посетил в понеделник църквата с намерение да спре електрозахранването заради неплатената сметка. Църковното настоятелство обаче я обжалвало пред електроразпределителното дружество и докато се изяснява ситуацията токът няма да бъде спиран, казаха от ЕВН пред Mediappol.

Януарската сметка на храма е нараснала четворно спрямо декемврийската, която била 723 лв. Касиерът на храма Пламен Кисьов няма обяснение за драстичното увеличение. Според него консумацията е една и съща месеци наред. Той обясни че фактурата дошла преди две седмици и веднага подали жалба за повторно засичане на електромера, но EВН не изпратили инкасатори.

В храма “Света Марина” има четири климатика, но работят само два. Електрическите крушки на големия полилей са енергоспестяващи.

Споделяне
Още по темата
Още от България

Защо главният прокурор размахва пръст на политици?