Дядо Николай събира помощи за сметка за ток

Дядо Николай събира помощи за сметка за ток

Митрополитската църква “Света Марина” в Пловдив е навъртяла ток за 2940 лв. за януари. В предверието на църквата е поставена урна за събиране на дарения от миряни за погасяване на сметката като касичката ще бъде отворена в края на седмицата.

Служител на ЕВН посетил в понеделник църквата с намерение да спре електрозахранването заради неплатената сметка. Църковното настоятелство обаче я обжалвало пред електроразпределителното дружество и докато се изяснява ситуацията токът няма да бъде спиран, казаха от ЕВН пред Mediappol.

Януарската сметка на храма е нараснала четворно спрямо декемврийската, която била 723 лв. Касиерът на храма Пламен Кисьов няма обяснение за драстичното увеличение. Според него консумацията е една и съща месеци наред. Той обясни че фактурата дошла преди две седмици и веднага подали жалба за повторно засичане на електромера, но EВН не изпратили инкасатори.

В храма “Света Марина” има четири климатика, но работят само два. Електрическите крушки на големия полилей са енергоспестяващи.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?