Дялове от държавни фирми може да се пуснат на борсата

Томислав Дончев. Снимка: БГНЕС

Възможно е в следващите три години дялове от държавни предприятия да бъдат приватизирани през българската фондова борса. Това заяви вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев в четвъртък по време на Четвъртия годишен икономически форум на сп. "Мениджър”.

Дончев заяви още, че е оптимист за икономическата 2016 г. "Тя ще е най-добрата в сравнение с последните 5 година, но и ще е предизвикателна от гледна точка на това, че бързо ще трябва да се адаптираме към динамичните промени на турбулентната среда, в която живеем в момента – у нас, в Европа, по света”, коментира вицепремиерът.

Идната година обаче ще бъде и най-критичната от новия програмен период с хоризонт за усвояване на евросредства до 2020 година. В него парите ще следват реформите и ако те не се случват, средствата ще бъдат спирани, предупреди Дончев. Той се ангажира властта да бъде колкото се може по-гъвкава и да предоставя на бизнеса, колкото се може по-бързо, това от което има нужда, за да се запази темпото на възстановяване и ръст на икономиката.

Споделяне

Още от Бизнес