Дянков обясни кадровите промени в митниците с преструктуриране

Извършените в агенция "Митници” освобождавания на служители на високи постове и назначаване на нови хора на местата им са следствие от протичащите структурни промени в агенцията или от личното желание на напусналите. Това каза по време на парламентарния контрол вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в отговор на питане на депутат от левицата за зачестилите уволнения в митниците.

Според Дянков "в резултат на приетите от МС изменения в устройствените правилници на Министерството на финансите и на агенция "Митници”, Инспекторатът на агенцията е закрит и част от функциите му са преминали към МФ.

Постът на началник на инспектората беше премахнат и заемащият го Спас Шопов беше освободен, обясни Дянков.

"Веселин Георгиев, доскорошен директор на "Митническо разузнаване и разследване” е бил преназначен за зам.-началник на Митница - Русе с дата 1 септември. Според министъра преместването станало по лично желание на служителя. Овакантеният пост ще бъде зает след провеждането на конкурс, който вече е обявен.

Дянков включи в обясненията си и случаят с напускането на зам.-директора на агенцията Красимир Николов, което стана в края на август и по неофициална информация е било извършено под натиска на фирми от алкохолния бранш.

На поста му бе назначен Борислав Борисов, който работи в системата на митниците от 1995 г.

Споделяне

Още от Бизнес