Дянков предлага референдум за природата и безработицата

Сн. БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков смята, че уместните въпроси за референдум са как да се справим с безработицата и какво да е бъдещето на българската природа.

По думите на Дянков въпросът на изминалия референдум за ядрената енергетика е бил глупав и глупаво зададен и затова 80 процента от хората са решили да не излизат да гласуват, включително и той.

Според него има други по-важни за решаване въпроси. "Една основна тема е екологията, тъй като трябва да решим какво да правим с хубавата природа в страната. Затова си заслужава референдум, защото има различно мислене. Едното е - ако сега строим много, се печели веднага, другото е - ако по-бавно се строи, много по-екологически устойчиво, правят се повече резервати, с времето много по-богати туристи ще идват в България", посочи Дянков.

Другата тема за референдум според финансовия министър е безработицата и по-точно как да се справим с нея. По думите му тя е проблем номер едно и в Европа, където има 28 милиона безработни, като само за миналата година са се увеличили с два милиона.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?