Дянков пуска данъчни след продуценти и футболни босове

Много скоро ще започнат данъчни проверки в определени браншове на високо ниво. Това стана ясно от думите на финансовия министър Симеон Дянков, който е на посещение в Берлин, съобщи бТВ в четвъртък. След данъчните проверки на певци и футболисти, сега ще бъдат осветени хората, които стоят зад тях - продуценти и собственици на клубове.

Хората трябва да се научат да си плащат данъците, за да има ред и справедливост, каза Симеон Дянков. Предишните правителства са разтваряли данъчни чадъри за определени браншове и групи, добави той.

Сегашният кабинет няма намерение да дава данъчни амнистии. Министър Дянков бил запознат от немския си колега Волфганг Шойбле с това, че в момента Германия купува незаконно придобити данни от швейцарски банки за сметки на немски граждани, които са укрили данъци.

Министър Дянков смята, че идеята заслужава внимание. Германия е похвалила България за финансовата стабилност и е обещала при кандидатстването ни за еврозоната да не страдаме заради проблемите на Гърция или Португалия.

След въвеждането на еврото стоките няма да поскъпнат, инфлацията ще е нула, най-отговорно го казвам, повтори Дянков.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?