Дянков знаел за оставките още от вторник

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков знаел за двете оставки от вторник, съобщи той в петък, денят, когато оставките станаха факт.

От думите му не стана ясно как така е знаел за оставката на икономическия министър, например, която, според официалната версия на премиера Бойко Борисов, е предизвикана на първо място от провала на бизнес форума в Катар в сряда.

Според Дянков и в двата ресора, в които досегашните министри подадоха оставки, до броени дни ще се види голям напредък.

Десислава Атанасова ще бъде "един прекрасен здравен министър", каза още Дянков, цитиран от БТА. Тя е много добре запозната както с работата в здравната сфера, така и с работата в парламента, коментира той.

Според вицепремиера след утвърждаването ѝ за министър веднага ще се види положителен напредък в сферата на лекарствената политика и промените в системата на болничната помощ.

За Делян Добрев финансовият министър каза, че като досегашен заместник-министър на икономиката той също е наясно с тематиката и може да се очакват положителни промени. Вицепремиерът допълни, че основният фокус ще остане върху сектора на енергетиката, където са насочени активни  усилия.

“С Трайчо Трайков работихме много добре, но понякога хората се изморяват и е добре да има промени”, заключи още Дянков.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?