“Дясна алтернатива” опонира на СДС-шефовете за новия устав

“Дясна алтернатива” опонира на СДС-шефовете за новия устав

Съюз "Дясна алтернатива" в СДС ще предложи свои предложения за промени в устава на синята партия, които отговарят на днешните предизвикателства. Това стана ясно от изявленията на плевенския кмет Найден Зеленогорски, учредител на алтернативната формация.

За разлика от ръководството на СДС, което разработва визията на СДС за след 15 години, ние смятаме, че трябва да представим документ, който да покаже как да се държи СДС в днешния ден, каза Зеленогорски. СДС не трябва да отлага решаването на проблемите за утре, а да ги решава сега и веднага - тогава ще отговори на интересите на хората и ще спечели отново доверието им, коментира плевенският кмет, цитиран от БТА.

Той уточни, че проектът ще бъде готов до март преди Националната конференция на партията.

Като председател на Асоциацията на българските градове и региони, в която членуват предимно десни и десноцентристки кметове, ще настояваме за промени в Закона за МВР и за създаване на общинска полиция, добави Зеленогорски. Това трябва да бъде не инспекторат, а истинска полиция, каквато има в държавите от Западна Европа, със съответния щат, който да се прехвърли от МВР в общините, поясни идеята той.

В същото време бившият лидер на СДС и основател на “Дясна алтернатива” Надежда Михайлова се обяви за създаването на десен алианс, който да сплоти дясното политическо пространство чрез общите стратегически направления за действие в парламента и по места.

По време на посещението си в Плевен Михайлова посочи, че ще предложи създаването на алианса на заседанието на Националния изпълнителен съвет на СДС във вторник, предаде БТА. Алиансът може да формира сътрудничество между десните сили в парламента, като се запази тяхната идентичност и се търсят допирните им точки в политиката, каза Надежда Михайлова.

Целта ще бъде алиансът да подкрепи единна кандидатура за президент на десните сили, с общи действия и обща политика, каза Михайлова. "Така ще се получи не обединение като за обща снимка, а действие в една посока за постигането на конкретните цели, подписани в учредителния документ на алианса", допълни тя.

Споделяне

Още по темата

Още от България